ГоловнаСуспільствоЖиття

В Умані поліція затримала двох євреїв, які пошкодили статую Ісуса Христа

Особу третього зловмисника встановлюють.

В Умані поліція затримала двох євреїв, які пошкодили статую Ісуса Христа
Фото: РБК-Украина

В Умані напередодні Нового року троє молодих людей пошкодили гіпсове розп'яття Ісуса Христа, встановлене на дерев'яному хресті біля місцевого ставка.

Про це повідомляють на сайті управління Нацполіції Черкаської області.

Як з'ясувалося, зловмисниками виявилися троє осіб: два рідних брати 18 і 16 років - громадяни держави Ізраїль, особу третього встановлюють. Відкрито кримінальне провадження за ст. 161 Кримінального кодексу (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

У поліції зазначили, що це вже другий раз за місяць випадок розпалювання релігійної ворожнечі, тому затримання зловмисників "стало справою честі для співробітників поліції". Двох підозрюваних затримали протягом декількох годин.

Нагадаємо, в ніч на 21 грудня група молодих людей увірвалася в синагогу в Умані на могилі рабі Нахмана, вони облили приміщення червоною фарбою і закидали шматками свинини. Погромники залишили в приміщенні свинячу голову з вирізаною на ній свастикою.

Спочатку напад поліція кваліфікувала як хуліганство (частина 2 статті 296 Кримінального кодексу), але потім трактування правопорушення змінили на ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності або ставлення до релігії).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram