ГоловнаСуспільствоВійна

П'ятеро військових загинули, шістьох поранено в бою на Світлодарській дузі (оновлено)

Про це йдеться у вечірньому зведенні штабу АТО.

П'ятеро військових загинули, шістьох поранено в бою на Світлодарській дузі (оновлено)
Фото: Макс Требухов

П'ять військових загинули і шість отримали поранення в неділю в бою на Світлодарській дузі

Про це йдеться у вечірньому зведенні штабу АТО.

"Починаючи з 5:50 у районі Світлодарської дуги після тривалої вогневої підготовки із застосуванням великокаліберної артилерії і мінометів російсько-окупаційні найманці намагалися вибити наші передові підрозділи із займаних позицій. Для цього противник значними силами спробував здійснити обхідний маневр наших опорних пунктів. Його наміри було вчасно викрито, почався бій, під час якого наміри окупантів були зірвані. Протягом двогодинного бою наші підрозділи завдали бойовикам поразки", - заявили військові.

Розвідка заявила, що втрати бойовиків склали близько 20 осіб убитими і до 30 осіб пораненими.

"На жаль, і ми зазнали втрат. П'ять військовослужбовців загинули і шість отримали поранення: четверо бійців отримали легкі поранення і двоє - середнього ступеня тяжкості. Усім постраждалим надано кваліфіковану медичну допомогу", - повідомили у штабі АТО.

Загалом на фронті обстріли в неділю переважно велися на Маріупольському і Донецькому напрямках. Під вогнем були Широкине, Талаківка, Водяне, Гнутове, Павлопіль, Мар'їнка, Новоолександрівка.

Оновлення. Журналіст Юрій Бутусов із посиланням на командування батальйону 54-ї бригади пише, що штаб АТО міг занизити кількість втрат.

"За неофіційними - 6 загиблих українських воїнів. До 25 осіб поранено. Група поранених воїнів уже перебувають у дніпровській лікарні Мечникова, за їхнє життя борються лікарі", - написав він у фейсбуці.

Про 26 поранених повідомляє також ТСН, кореспондент якого побував у військовому шпиталі, куди доправляють постраждалих бійців.

Нагадаємо, що 17 грудня на Донбасі не було втрат узагалі, 16 грудня - двоє поранених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram