ГоловнаСуспільствоВійна

У Росії посадили українця, якого Слідком намагався видати за бійця "Дніпро-1"

Сергія Литвинова визнали винуватим у розбої

У Росії посадили українця, якого Слідком намагався видати за бійця "Дніпро-1"
Сергей Литвинов
Фото: facebook.com / Виктор Паршуткин

Тарасівський районний суд Ростовської області Росії засудив українця Сергія Литвинова до 8 років і 6 місяців позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

Про це повідомив його адвокат Віктор Паршуткін на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Сьогодні Тарасівський районний суд Ростовської області виніс вирок українцю Сергію Литвинову, якого визнав винуватим у скоєнні розбою відносно громадянина Росії Олександра Лисенка. Литвинова засудили до 8 років і 6 місяців позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму", - написав він.

Захист подав апеляційну скаргу на вирок і готує звернення до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, Литвинова затримали на початку жовтня 2014 року. За версією російської сторони він був бійцем батальйону "Дніпро-1" і сам прийшов на територію РФ під виглядом мирного жителя, щоб потрапити в лікарню. Після затримання Литвинов нібито заявив, що "особисто вбивав цивільних осіб, які не брали участі у військовому конфлікті, в тому числі жінок і дітей".

Однак під час зустрічі з консулом заарештований українець повідомив його, що ніколи не служив у Збройних силах України і не перебував у батальйоні "Дніпро-1" ГУМВС України у Дніпропетровській області.

У грудні 2015 року Слідком визнав свою помилку і зняв звинувачення у вбивстві мирних жителів Донбасу, залишивши тільки розбій. Йому інкримінували напад на громадянина Російської Федерації в одному з населених пунктів Станично-Луганського району Луганської області, під час якого Литвинов у змові зі ще двома особами нібито викрав два автомобілі потерпілого і завдав йому тілесних ушкоджень.

Напередодні

затримання Литвинова Слідком РФ порушив кримінальну справу про "геноцид російськомовного населення Донбасу". Арешт Литвинова виявився дуже своєчасним для цього рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram