ГоловнаСуспільствоВійна

Туск відмовився від участі в мирних переговорах щодо Донбасу

У переговорах у "нормандському форматі" могла брати участь Польща

Туск відмовився від участі в мирних переговорах щодо Донбасу
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в 2014 році пропонував тодішньому прем'єр-міністру Дональду Туску взяти участь у переговорах щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, але він відмовився.

Про це заявив голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє "Польське радіо".

"На мій подив, перебуваючи в Білорусі, розмовляючи з президентом Лукашенком, я дізнався, що він пропонував прем'єру Туску представити разом мирну пропозицію в питанні врегулювання конфлікту. Зрозуміло, що ми знайшли документи таких розмов із міністерством закордонних справ, і все свідчить про те, що прем'єр Туск такої мирної ініціативи не прийняв", - повідомив Ващиковський.

Він також зазначив, що можлива участь Польщі в "нормандському форматі" тепер залежить від того, чи буде відбуватися імплементація мінських домовленостей.

Переговори про мирне врегулювання конфлікту на Донбасі в "нормандському форматі" (Німеччина, Франція, Україна і Росія) тривають з 2014 року. Остання така зустріч на рівні голів МЗС 4 березня завершилася безрезультатно - сторони не змогли виробити єдиної позиції щодо виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram