ГоловнаСуспільствоВійна

В ОБСЄ заявляють, що обидві сторони бойових дій на Донбасі закладають міни

Хуг повідомив про різке збільшення кількості обстрілів

В ОБСЄ заявляють, що обидві сторони бойових дій на Донбасі закладають міни
Александр Хуг

Перший заступник керівника СММ ОБСЄ Олександр Хуг повідомив, що на цьому тижні спостерігачі ОБСЄ виявили протипіхотну міну поблизу пропускного пункту так званої "ЛНР", біля мосту Станиці Луганської. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За минулі вихідні три міни, прикріплені до дерев, виявили в Петровському, в районі, підконтрольному угрупованню "ДНР", зазначив Хуг.

За його словами, минулого тижня спостерігачі бачили, як українські військові закладали міни в Золотому. Також Хуг повідомив про різке збільшення кількості обстрілів останнім часом з використанням, зокрема, важкого озброєння.

У зв'язку з цим Хуг  закликав сторони припинити вогонь, відвести озброєння і перестати закладати міни.

Нагадаємо, 2 березня в Мінську члени Тристоронньої контактної групи підписали документ про технічні аспекти завершення розмінування на 12-ти узгоджених ділянках уздовж лінії зіткнення. Сторони конфлікту зобов'язалися до 31 березня позначити райони і скласти карти розмінування. 5 лютого в Україні завершила роботу Технічна місія ООН із розмінування, яка прибула в країну на запрошення українського уряду. Команда Місії підтвердила, що міни-пастки і снаряди суттєво впливають на ситуацію в зоні АТО і наражають на небезпеку цивільне населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram