ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала російського найманця з Архангельська (оновлено)

Найманець брав участь у бойових діях у двох "чеченських кампаніях"

Служба безпеки України спільно з військовослужбовцями Збройних сил України поблизу села Станиця Луганська затримали громадянина Російської Федерації, який брав участь у бойових діях проти українських військових. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Затриманий торік у грудні вступив до складу розвідувального підрозділу незаконного військового формування терористичної організації "ЛНР".

Він розповів, що раніше брав участь у бойових діях під час проведення двох "чеченських кампаній" у складі Псковської і Рязанської десантно-штурмових бригад, має професійні навички ведення бою і поводження з різними видами зброї.

Бойовик прибув в Україну разом з товаришем, щоб допомогти в боротьбі з фашистським режимом. 18 грудня він перетнув кордон через Ізварине, на територію країни його пустили прикордонники ЛНР. У козачий полк в Луганську його приймав бойовик з позивним "Чечен".

У Луганську він і його перший територіальний батальйон Козачої національної гвардії мали прикривати блокпост у районі Станиці Луганської у разі атаки. У підрозділі, за його словами, задіяні 50-60 чоловік. Він єдиний раз брав участь у бою проти українських військових 9 січня при спробі атаки на блокпост.

Затриманий бойовик назвав те, що відбувається, братовбивчою війною і заявив, що не зустрів фашистів в Україні.

Нагадаємо, СБУ неодноразово затримувала російських громадян, що воюють на боці бойовиків "ЛНР"/"ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram