ГоловнаСуспільствоПодії

В Олевську побили журналіста, який боровся проти нелегального промислу бурштину

Порушено кримінальну справу за трьома статтями КК

В Олевську побили журналіста, який боровся проти нелегального промислу бурштину
Фото: facebook.com/nikolaiychuk

У Житомирській області в п'ятницю побили депутата Олевської міської ради, журналіста Олександра Ніколайчука, який боровся проти нелегального промислу бурштину.

Як повідомив потерпілий у фейсбуку, троє невідомих розбили йому голову в двох місцях і пошкодили руку.

За цим фактом порушено кримінальну справу, повідомляє прес-служба Житомирської міліції.

"Близько 21:00 в міліцію надійшло повідомлення про побиття на вулиці місцевого журналіста, помічника народного депутата. Попередньо встановлено, що на одній з вулиць райцентру близько 20.30 троє невідомих побили 26-річного чоловіка. У потерпілого закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, рана волосяної частини голови і перелом мізинця лівої руки. Чоловіка доставили в районну лікарню, але після отримання першої медичної допомоги він від госпіталізації відмовився", - кажуть у міліції.

Напад кваліфіковано як хуліганство, перешкоджання законній діяльності журналіста і депутата місцевої ради. Якщо міліція зловить тих, хто побив Ніколайчука, їм світить до 7 років тюремного ув'язнення.

Нагадаємо, 23 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що проблему нелегального видобутку бурштину в Україні можна розв’язати тільки законодавчим шляхом, оскільки силовики не можуть з нею впоратися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram