ГоловнаСуспільствоПодії

Мешканці Донецька вийшли на мітинг проти стрілянини з житлових кварталів

Донеччани звинуватили сепаратистів у тому, що вони викликають на мирних жителів вогонь у відповідь.

У понеділок близько 11-ї години ранку в Донецьку почався мітинг під антивоєнними гаслами. Про це пише "Новая газета", кореспондент котрої перебуває в місті.

Фото: novayagazeta.ru

На віче вийшли осіб 500, за словами присутніх, переважно це жителі Київського району, мікрорайону «Жовтневий ринок», який межує з аеропортом.

Місцеві жителі вигукують: "Припиніть війну!", "Поверніть нам житло, нам розбомбили будинки!", "Ідіть усі". Мітинг розпочався за 150 метрів від будівлі адміністрації, потім перемістився під її вікна.

Загальні вимоги - припинення бойових дій: обстрілів, які здійснюють війська ДНР із території мікрорайону "Жовтневий ринок". Жителі звинуватили сепаратистів, що ті своїми діями викликають у відповідь вогонь Збройних сил України по мирному населенню.

Водночас "Сайт города Донецка"стверджує, що протестувальники не мають єдиних вимог. Якась частина присутніх городян вимагає наступу на українські сили, а інша - відведення військової техніки "ДНР" із Жовтневого.

Газета "Сегодня" зі свого боку пише, що в одній зі своїх вимог мітингувальники попросили ДНР розібратися з питаннями комунальної сфери - налагодити водопостачання житлового району, а також підвозити продукти харчування. Також присутні обурені величезними масштабами мародерства. Городяни заявили, під час бойових дій багато будинків розграбували саме бойовики "ДНР".

Присутні перекрили вулицю Артема, головну в Донецьку. Транспортне сполучення на вулиці зупинено, утворилася черга з тролейбусів.

Фото: 62.ua

Приблизно через годину до протестувальників приїхав ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко, який умовив людей піти з проїжджої частини. Захарченко приїхав з охороною. Люди часто уривають його промову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram