ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецьку відбуваються арешти ватажків бойовиків ДНР

До влади в Донецькій області повертаються люди Януковича

У лавах бойовиків "Донецької народної республіки" проходить "зачистка" - арештовано і кинуто у в'язниці відомих польових командирів, які не захотіли підпорядковуватися лідерові "Оплоту" Олександрові Захарченку.

Про це розповів бойовик "ДНР" з угрупування польового командира Варгана, заарештованого людьми Захарченка ще взимку, передає "Четверта влада".

Він також заявив, що до влади в Донецькій області поступово повертаються представники Партії Регіонів.

"Нині у нас відбуваються повномасштабні арешти. У Республіканській гвардії заарештували Ваню Руського - це командувач гвардії, його заступника - Мішу П'ятого, в Луганську вбито Мозгового. Нині ми спостерігаємо конкретну зачистку національно-патріотичних сил, які здатні керувати і захищати... Про Мозгового сказали, що його вбили. Але ж не кажуть про арешти. Про тих, кого заарештував пан Захарченко. Головне, що зараз відбувається, - люди, які були в керівництві до всіх цих подій у Донецькій області, повертаються до влади. І жителям це дуже важко зрозуміти. Вони запитують, за що тоді воювали?"- поскаржився бойовик.

"Коли забирали Стрєлкова, те саме відбувалося. Забирали командирів з його підрозділів, а потім забрали його. Тепер ця ситуація повторюється. Нинішня влада, яка знаходиться в ДНР, - це кримінальна структура. Той самий козак, отаман Сєдой - це ж кримінальник. У нього син у в'язниці сидить", - додав він.

Соратник арештованого Варгана також розповів, яким чином у ДНР позбуваються трупів неугодних соратників, яких усувають в конкурентній боротьбі.

"У нас є такий товариш, його позивний Люцифер. Він трупи засовує в котли гарячі. Котли горять, людям воду подають. Кого не заарештували, ті просто зникають", - розповів він.

Раніше цей же "ополченець" виклав у мережу інтерв'ю із заарештованим польовим командиром Варганом, якого кинули в підвал через непорозуміння із Захарченком.

Нагадаємо, останнім часом у Луганській області загинули або були взяті під арешт майже всі основні ватажки, які підпорядковувалися Плотницькому. 1 січня в Луганській області ЛНРівцями було ліквідовано бойовика Олександра Бєднова (Бетмена), в кінці січня - коменданта Первомайська Євгена Іщенка (Малиша). 28 лютого вони захопили в полон коменданта Красного Луча Сергія Косогорова (Косогора). 23 травня було вбито одного з польових командирів ЛНР Олексія Мозгового.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram