ГоловнаСуспільствоВійна

На лінії розмежування вогню затримано 11 хур для "ЛНР", - Москаль

Відкрито кримінальне провадження за фінансування тероризму

У Луганській області на лінії розмежування затримано 11 хур із продуктами для "ЛНР". Про це повідомляє офіційний сайт керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

Фото: moskal.in.ua

Згідно з повідомленням, під час поїздки в селище Родина Москаль виявив 11 хур на різних вулицях. Вантажні автомобілі (деякі з табличками "порожній") зареєстровано в Харківській, Дніпропетровській, Луганській, Полтавській та інших областях. Вони були заповнені маслом, помідорами, печивом, котячим і собачим кормом і т.д. і чекали на можливість проїхати на окуповану територію.

Деякі водії після появи керівника області встигли втекти, кількох затримали. Після цього на місце викликали силовики із блокпостів, щоб з'ясувати, як хури, попри заборону провезення вантажів на окуповану територію, опинилися на лінії розмежування вогню.

"Це селище, що є крайньою контрольованою Україною точкою в Луганській області, яке постійно обстрілюється бойовиками, повинно бути повністю заблоковане для стороннього транспорту. А воно перетворився на прохідний двір для комерсантів, які торгують із терористами", - наголосив Москаль.

За словами губернатора, жителі скаржаться, що через блокпости в тутешні магазини не пропускають хліб та інші продукти, школа в селищі не годує дітей, тому що постачальники не можуть провезти сюди продукти, зате навколо школи стоять хури з десятками тонн продуктів для так званої "ЛНР".

Фото: moskal.in.ua

"Я ще раз повторюю, що комерція з терористами неможлива без сприяння наших силовиків на блокпостах, які проявляють принциповість до простих людей і пропускають хури з алкоголем, тютюном, продуктами і собачим кормом для так званої "ЛНР". Держава виділяє величезні кошти на будівництво фортифікаційних споруд, щоб не допустити сюди ворога, але який сенс у всіх цих укріпленнях, якщо на передову за гроші безперешкодно їдуть десятки хур, у яких на зворотній дорозі можна провезти бойовиків із боєприпасами?!" - обурився Москаль.

Наголошують, що всі вантажівки затримано, відкрито кримінальне провадження за фактом фінансування тероризму.

Фото: moskal.in.ua

Нагадаємо, Москаль вирішив заборонити транспортне сполучення з територією, підконтрольною "ЛНР". Таке рішення він ухвалив після того, як у лісосмузі біля села Вікторівка Попаснянського району за 10 км від лінії розмежування виявили дві вантажні машини з пивом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram