ГоловнаСуспільствоПодії

Харківський суд заарештував шістьох протестувальників на 15 діб

Прихильники Майдану в Харкові намагалися перешкодити виїзду автобусів із внутрішніми військами в Київ

У Харкові шістьом затриманим активістам під час сутичок біля Академії внутрішніх військ МВС України (на відео нижче) сьогодні під ранок суд визначив покарання - адміністративний арешт на 15 діб. Про це повідомляє "МедіаПорт" з посиланням на Ярослава Жабка, друга затриманого Дениса Синельникова.

З 1:00 Ярослав, а також рідні, друзі й адвокати інших затриманих чекали на можливість пройти в будівлю Червонозаводського районного суду. Однак їх так і не пропустили. Інтереси затриманих представляли адвокати, з якими підзахисні не укладали договорів, стверджує Жабко.

Близько 5:00 очікуючих повідомили, що суд ухвалив рішення щодо шести із семи затриманих - це адміністративний арешт на 15 діб. За даними співорганізатора харківського Євромайдану Володимира Чистиліна, стаття, за якою розглядали справи учасників акції, - 185 Кодексу України про адміністративні порушення - " Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції...". Арешт на 15 діб - це найсерйозніше покарання, передбачене статтею 185.

Коли ухвалять рішення щодо сьомого затриманого, наразі не відомо. Поки що активісти не можуть назвати прізвища всіх затриманих. З'ясовують також прізвища суддів, які ухвалювали рішення.

Сутички біля Академії внутрішніх військ МВС України на площі Повстання в Харкові відбулися в середу, 19 лютого. Більш ніж сто людей - прихильники Майдану - вдень заблокували ворота Академії. Кілька разів протягом дня відбувалися сутички. Близько 17:00 до Академії приїхали автобуси з "Беркутом" і людьми з битами в салатових жилетах. Силою вони розігнали протестувальників. У міліцію потрапили семеро осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram