ГоловнаСуспільствоОсвіта

Випускники українських шкіл зможуть заробити 50 тис. знаннями з економіки та фінансів

Узяти участь в олімпіаді може будь-хто

Випускники українських шкіл зможуть заробити 50 тис. знаннями з економіки та фінансів
Фото: p-p.com.ua

З 1 лютого в Україні стартувала всеукраїнська економічна олімпіада для випускників середніх шкіл "Фінансовий геній". На відміну від звичайних шкільних олімпіад, у ній може брати участь випускник будь-якої української школи, незалежно від його оцінок у табелі. Переможець "Фінансового генія" отримає грант на суму 50 тисяч гривень на оплату подальшого навчання у вищій школі.

Організатором олімпіади стала національна програма фінансової грамотності ПриватБанку ЮніорБанк.

"Це найсучасніша в Україні шкільна олімпіада, взяти участь в якій може будь-хто, - каже Світлана Нікітіна, керівник проектів ЮніорБанку. - Володарем гранта на навчання в престижному виші може виявитися випускник будь-якої школи, міської чи сільської. Крім того, всі учасники проекту отримають відмінний шанс підтягнути свої знання з економіки та дізнатися багато нового, що дуже корисно перед вступом до ВНЗ".

Щоб стати учасником "Фінансового генія", потрібно до 17 лютого зареєструватися на інтернет-сторінці http://www.juniorbank.com.ua/olympics. Обов'язковою умовою участі в проекті є наявність Карти ЮНІОРА - її можна безкоштовно відкрити в будь-якому відділенні банку або замовити на сайті. Потім протягом чотирьох тижнів конкурсанти будуть через Інтернет виконувати чотири блоки завдань (тести і завдання на різні теми з економіки, фінансів, банківської справи). За результатами тестів і завдань учасникам "Фінансового генія" нараховуватимуть конкурсні бали.

Учасниками фінального туру олімпіади, який пройде в головному офісі ПриватБанку в Дніпропетровську, стануть 20 конкурсантів, які набрали найбільшу кількість балів під час першого етапу. Серед фіналістів за підсумками написання практичних завдань і кейсів буде визначено "Фінансового генія" 2014 року. Призери олімпіади отримають грошові призи - 10 тисяч і 5 тисяч гривень.

Освітня програма ЮніорБанк стартувала 2009 року в Україні. Сьогодні ЮніорБанк працює в Україні, Росії, Грузії та Латвії, об'єднуючи більш ніж 610 000 школярів. У рамках проекту ПриватБанк не тільки надає можливість безкоштовного практичного навчання фінансових послуг для дітей і підлітків, а й підтримує спортивний рух і програми популяризації здорового способу життя школярів.

Національна програма фінансової грамотності ЮніорБанк відрізняється від звичних шкільних програм і курсів. Насамперед це захопливий, цікавий матеріал: мультфільми, презентації, ігри і навіть соціальна мережа для юних банкірів. Для наймолодших школярів розроблено мультяшно-ігрову програму навчання, а у старшокласників є можливість на практиці вивчити економіку, бізнес і фінанси, визначитися з майбутньою спеціальністю.

Унікальна пластикова Карта ЮНІОРА, яку випускають за згодою і під контролем батьків, дає можливість не тільки користуватися "дорослими" можливостями і банківськими послугами, а й спілкуватися зі своїми однолітками по всьому світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram