ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україну йдуть дощі та похолодання

Найближчі три дні зігріватимуть Україну теплом.

В Україну йдуть дощі та похолодання
Фото: region44.ru

Найближчими днями в Україні збережеться тепла сонячна погода, а потім пройдуть дощі та знизиться температура повітря.

Про це заявив начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда на прес-конференції в Києві в понеділок.

"Зараз в Україні максимальна температура повітря досягає 22-29 градусів тепла", - зазначив Кульбіда.

За його словами, такий характер погоди збережеться ще 3 дні: протягом 21, 22 і 23 травня. У цей період буде дуже мало опадів, тільки в Криму очікуються інтенсивні грозові дощі.

З 23 травня, за словами Кульбіди, у західних, південно-західних і частині південних областей очікується циклон, який призведе до опадів в Україні.

"Починаючи з 24-го числа погодні умови по країні почнуть змінюватися, причому в різних напрямках", - повідомив начальник Укргідрометцентру.

За його словами, 24-25 травня по всій території Україні пройдуть дощі різної інтенсивності з грозовими явищами.

Крім того, як повідомив Кульбіда, з півночі Росії на територію України почне надходити холодне арктичне повітря, яке сприятиме зниженню температури повітря спочатку в північних областях України. Максимальна денна температура 24-26 травня становитиме 14-19 градусів.

Водночас, начальник Укргідрометцентру зазначив, що 25-26 травня зниження температури слід очікувати в південних і східних областях на 8-10 градусів.

"Після 25 травня ми не очікуємо істотних опадів на території України, а температурний режим почне підвищуватися до дуже високих позначок. До таких позначок, які є зараз: 22-27 градусів тепла", - сказав Кульбіда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram