ГоловнаСуспільствоОсвіта

Столичний педагог буде дітям прикладом у всьому

Урізноманітнити програми вищої освіти дисциплінами, які не обов'язкові для цієї спеціальності, але необхідні для всестороннього розвитку особистості. Такий напрям розвитку системи освіти в Києві закладено в проекті Столичного стандарту освіту, який зараз обговорюють у педколективах міста.

Столичний педагог буде дітям прикладом у всьому
Фото: segodnya.ua

Зокрема, проектом Стандарту передбачено ввести для студентів-гуманітаріїв педагогічних спеціальностей обов'язкове вивчення основ сучасних природно-математичних наук. Студенти-математики, за задумом розробників проекту, повинні обов'язково знайомитися з основами сучасних гуманітарних наук, зокрема з основами світової культури. І, нарешті, всіх майбутніх педагогів, згідно з проектом, незабаром почнуть навчати... бальних танців.

Наразі, нагадаємо, вальсувати зобов'язані лише випускники середньої школи. Таку ініціативу багато років тому висунуло колишнє керівництво міста, не підкріпивши своїх вимог ані матеріальною, ані методичною допомогою.

Нагадаємо, 2 квітня стартував заключний етап обговорення

проекту Столичного стандарту освіти, який розроблено за ініціативою голови Київської міської держадміністрації Олександра Попова. Під час попереднього обговорення в педколективах, яке відбувалося восени 2011 року, міська влада отримала безліч пропозицій і уточнень, які внесено до проекту Столичного стандарту освіти. Попри це, доопрацьований варіант проекту Олександр Попов також розпорядився винести на загальне обговорення. "Я вважаю, що колективне доопрацювання піде йому тільки на користь. Ніхто не знає так проблеми галузі, як педагоги-практики, батьки, школярі. Що більше киян об'єднають свої зусилля в роботі над Стандартом освіти, то краще буде", - пояснив своє рішення Олександр Попов.

Як повідомляли, Столичний стандарт освіти розробляють не як альтернативу, а як доповнення до державного стандарту освіти, і стосується він тільки тих аспектів роботи освітніх установ Києва, яких не регламентує держстандарт. "Щоб вивести Київ у лідери серед європейських столиць, нам необхідно підняти рівень виховання та освіти в навчально-виховних закладах міста, від дитячих садків до старшої школи. Для цього, перш за все, необхідно визначити стандарти підготовки. Ми повинні сформувати Столичний стандарт освіти, який стане зразком для всієї країни", - пояснював мету створення документа Олександр Попов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram