ГоловнаПолітика

Згідно із законом, ОТГ зможуть переформатуватися, - міністр

Однак, за його словами, вони сформовані так, щоб бути життєздатними.

Згідно із законом, ОТГ зможуть переформатуватися, - міністр
Фото: Макс Требухов

Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов стверджує, що, згідно з новим законом про децентралізацію, громади можуть переформатуватися в нове утворення. Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

"Громада може переформатуватися, виходячи з таких критеріїв. Критерій №1: з якихось причин вона перестає бути життєздатною. Тоді це явна необхідність переформатування. Сьогодні ми впевнені в тому, що ОТГ мають можливість розвиватися. Дійсно, я зараз окрему увагу приділяю відвідинам саме ОТГ. І мені є з чим порівняти. Від якості менеджменту в ОТГ залежить дуже багато. Класних результатів можна досягти дуже швидко. 2,3,4 роки – і це зовсім інший суб'єкт. Сусідні ОТГ, що мають той же потенціал, так не можуть. Роль особистості і професіонала в цій справі важлива", – зазначив міністр.

Разом із тим, за його словами, громади на сьогодні створено таким чином, щоби мати потенціал для розвитку.

"Як мені здається, люди довіряють місцевим керівникам, що добре. Їм ніхто нікого не нав'язує. Вони користуються відповідною професійною особистісною довірою і вони знають, як розвивати ту чи іншу ОТГ. З погляду ризиків, …такі ризики дійсно існують, і, я впевнений, що, так чи інакше, якась мобільність або життя в рамках цих перспективних планів, звичайно ж, буде", – зазначив Чернишов.

Нагадаємо, Кабмін завершив формування перспективного плану ОТГ. Там, де ОТГ були сформовані самостійно, кордони об'єднань визначив Кабмін, що викликало протести.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram