ГоловнаПолітика

Львівська облрада закликала Зеленського припинити політичні репресії

"Це вигідно тільки Росії та їхніх "п'ятій колоні" в Україні".

Львівська облрада закликала Зеленського припинити політичні репресії
Фото: dlab.com.ua

Львівська обласна рада ухвалила звернення до президента Володимира Зеленського і голови Верховної Ради Дмитра Разумкова із закликом припинити політичні переслідування в Україні.

Про це інформує пресслужба облради.

"Сьогодні Україна знову постала перед вибором: рухатися в напрямку Європейського Союзу і НАТО або перетворитися на підконтрольну напівколонію Росії. Перед таким вибором країну ставить своїми діями центральна влада. І тільки від небайдужих українців, їхньої єдності та рішучості в захисті цивілізованого вибору країни залежить наше майбутнє", - йдеться в документі.

Доказами посилення політичного переслідування львівські депутати вважають десятки резонансних кримінальних проваджень проти опозиційних політиків та громадських активістів.

Серед найбільш резонансних у зверненні вказані кримінальні провадження проти п'ятого президента України Петра Порошенка і проти одеського активіста Сергія Стерненка, а також справа про вбивство Павла Шеремета, "дивні звинувачення" на адресу бойового генерала Дмитра Марченка, колишнього народного депутата України Тетяни Чорновол, ексдиректора Інституту національної пам'яті, а сьогодні опозиційного парламентаря Володимира В'ятровича, "незрозумілі обшуки ДБР" в будинку ексміністра Володимира Омеляна.

Ці та інші випадки, вважають депутати Львівської облради, можна однозначно оцінювати як політичні переслідування.

"Жодної довіри не викликають ні генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, ні перший заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков, ні їхні підлеглі. Їхня діяльність повністю тотожна заявам і публічним погрозам Андрія Портнова на адресу учасників Революції Гідності, добровольців, волонтерів, активістів-патріотів і опозиційних політичних діячів ... Сьогодні немає надій на те, що матеріали згаданих вище кримінальних проваджень будуть об'єктивно розглянуті в українських судах, враховуючи кругову поруку суддів, органів досудового розслідування та прокуратури", - зазначається у зверненні.

Львівські депутати закликали центральну владу припинити практику політичного переслідування і не поглиблювати суспільно-політичне протистояння в Україні. "Це вигідно тільки Росії та їхній "п'ятій колоні" в Україні. В Україні влада, яка займалася репресіями опозиції, замахом на українські національні цінності, завжди програвала і ганебно йшла в історичне небуття. Так буде і цього разу, якщо влада продовжуватиме політику репресій і переслідувань", - наголосили вони.

Раніше зупинити політичні репресії Зеленського закликали українські науковці та громадські діячі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram