ГоловнаПолітика

Посольства Канади, США та Німеччини заявили про неприпустимість втручання влади у правосуддя

Сьогодні відбудеться суд у справі Порошенка.

Посольства Канади, США та Німеччини заявили про неприпустимість втручання влади у правосуддя
Фото: Михаил Палинчак

Посольство Канади, США та Німеччини застерегли керівництво України від політичного втручання у правосуддя. Так, посольство Канади нагадало, що під час Революції Гідності українці виступили за дотримання порядку і закону.

У день суду над п'ятим президентом України, лідером партії «Європейська Солідарність» Посольство Канади в Україні опублікувало заяву про неприпустимість політичного втручання з боку влади у правосуддя.

«Починаючи з 2014 року, Україна пройшла важкий, але необхідний шлях демократичних перетворень. Наполеглива вимога суспільства про дотримання порядку і закону чітко була висловлена під час Революції Гідності. Сьогодні ці принципи залишаються наріжними й українці очікують, що влада їх дотримуватиметься.

Українці очікують рівності всіх перед законом. Усі громадяни мають право презумпції невинності, чесного процесу і юридичної системи, вільної від політичного втручання. Історія вчить, що поява втручання і реваншизм тільки породжують те саме», - йдеться в заяві Посольства Канади у твіттері.

Посольство США при цьому зазначило, що правосуддя не повинно використовуватися для зведення порахунків.

"В умовах демократії всі громадяни мають право на рівне на справедливе ставлення до себе відповідно до закону. Система правосуддя не повинна використовуватися для зведення політичних порахунків", - йдеться в повідомленні Посольства США.

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен зазначила, що спостерігала за всіма судовими засіданнями у справі Юлії Тимошенко і дуже сподівається, що їй не доведеться знову зіткнутися з подібним досвідом.

Нагадаємо, сьогодні відбудеться засідання Печерського суду у справі Петра Порошенка. Прокуратура клопоче про арешт лідера "Європейської Солідарності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram