ГоловнаПолітика

Рада відмовилася підтримати оновлену програму Кабміну

Уряд втратив річний імунітет.

Рада відмовилася підтримати оновлену програму Кабміну
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада не підтримала доопрацьованої програми діяльності Кабінету Міністрів, тому уряд втратив річний імунітет.

"За" документ проголосували 207 народних депутатів із 226 необхідних.

Доопрацьована програма передбачала середньорічне зростання фізичних обсягів експорту мінімум на 5%, забезпечення фінансування сектора безпеки й оборони на рівні не менше як 5% від запланованого обсягу ВВП, а також 10% валового внутрішнього продукту формуватимуть IT-галузь, пишуть "Українські новини".

Щодо соціального блоку Кабмін мав намір концентрувати увагу на щорічному перерахунку пенсій для 11 млн пенсіонерів, спрощення порядку призначення субсидій, зростання на 10% кількості реабілітаційних установ, що надають послуги за принципом "гроші ходять за людиною", і підвищення розміру допомоги понад 32 тис. опікунів на 43 тис. дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Програма також передбачала організацію освітнього процесу в новому навчальному році (2020/2021) в умовах пандемії COVID-19, створення містобудівного кадастру на державному рівні, підвищення Україною показника "Індексу сприйняття корупції" з 30 до 60 балів, удосконалення державних житлових програм, встановлення з 1 січня 2021 року прожиткового мінімуму в розмірі не менше ніж 40% медіанної зарплати за 2020 рік, а також введення накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування з 2021 року.

Раніше в Раді виступив прем'єр Денис Шмигаль, який заявив, що ні йому, ні членам уряду не потрібно імунітету, щоб ефективно працювати.

Нагадаємо, напередодні профільний комітет Ради відмовився підтримати оновлену програму Кабміну.

4 червня парламент відправив програму на доопрацювання. Після цього уряд передав на розгляд Ради оновлену програму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram