ГоловнаПолітика

Після витоку даних у Telegram кількість користувачів "Дії" не зменшилася, - міністр

"Щодня уважно дивлюся на статистику. Вона не зменшилася".

Після витоку даних у Telegram кількість користувачів "Дії" не зменшилася, - міністр
Фото: facebook.com/eGovernanceUkraine

Скандал з продажем персональних даних українців у Telegram не позначився на кількості користувачів державного додатку "Дія", сказав в інтерв'ю LB.ua міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Щодня уважно дивлюся на статистику. Вона не зменшилася. За цей час ще 200 тисяч користувачів додалося. Щодня з'являється якась аудиторія і якась частина видаляє додаток, це нормально. Якщо у людини немає, наприклад, ID-карти, біометричного паспорта, документів водія, то додаток їй не потрібен: встановила, подивилася і видалила. Для нас важливо, щоб кількість видалень не перевищувала кількості встановлення. Цього не сталося. Кількість стабільно зростає.

Зараз додаток "Дія" встановлено на телефонах понад 3 мільйонів українців.

"Усього користувачів 3 мільйони 512 тисяч, з них понад 2,6 мільйона використовують додаток, щоб побачити технічний паспорт або водійське посвідчення. У 307 тисяч осіб запрацювало страхування. Активних студентів - 151 тисяча, тобто кожен п'ятий студент у країні використовує додаток", - сказав міністр.

Він ще раз підкреслив, що "Дія" не причетна до витоку персональних даних.

У МВС раніше заявили, що чат-бот у Telegram з персональною інформацією про українців використовував компіляцію даних державних відомств і недержавних організацій за різні періоди минулих років. Він не має відношення до початку роботи державного мобільного додатка "Дія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram