ГоловнаПолітика

Рада зареєструвала законопроєкт про введення кримінальної відповідальності за пропаганду чайлдфрі і розпусти

Максимальний термін покарання пропонується встановити у вигляді позбавлення волі від п'яти до десяти років.

Рада зареєструвала законопроєкт про введення кримінальної відповідальності за пропаганду чайлдфрі і розпусти
Олег Волошин
Фото: Макс Левин

Верховна Рада зареєструвала законопроєкт про введення кримінальної відповідальності за публічні заклики чи пропаганду відмови від народження дітей, руйнування інституту сім'ї, позашлюбних і протиприродних статевих відносин і розпусти.

Автором законопроєкт є нардеп фракції ОПЗЖ Олег Волошин, йдеться на сайті парламенту.

Волошин вважає, що демографічна ситуація в Україні стала критичною, тому держава повинна "вживати належні заходи для подолання демографічної катастрофи".

Серед загроз автор законопроєкту назвав поширення ідей чайлдфрі, пропаганду руйнування інститутів сім'ї, позашлюбні протиприродні статеві відносини, а також розпусту.

Документ пропонує внести такі зміни до Кримінального кодексу:

  • до обставин, які обтяжують покарання, віднести вчинення злочинів на грунті нетерпимості до інституту сім'ї або сімейних цінностей;
  • віднести вбивство за мотивами нетерпимості до інституту сім'ї або сімейних цінностей до мотивів умисного вбивства;
  • до кваліфікуючих ознак, які посилюють кримінальну відповідальність, аналогічно до злочинів із мотивів расової, національної або релігійної нетерпимості, включити нетерпимість до інституту сім'ї або сімейних цінностей;
  • включити до Кримінального кодексу нову статтю про публічні заклики або пропаганду відмови від народження дітей, руйнування інституту сім'ї, позашлюбних і протиприродних статевих відносин і розпусти, передбачивши за це відповідальність.

За публічні заклики до вищепереліченого Волошин пропонує кримінальну відповідальність у вигляді штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 – 8500 грн) або обмеження волі на строк до 5 років.

Якщо пропагандою та публічними закликами займався службовець, нардеп пропонує покарати його штрафом у 8500 – 17 000 грн або позбавленням волі від двох до п'яти років. Якщо ж пропагандою займалася організована злочинна група, то Волошин пропонує позбавляти волі від п'яти до десяти років.

Нагадаємо, що у Верховній Раді 17 січня було створено міжфракційне депутатське об'єднання "Цінності. Гідність.Сім'я". Його членами стали 307 народних депутатів України. Співголовою групи від фракції ОПЗЖ став Олег Волошин. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram