ГоловнаПолітика

Зеленський провів телефонну розмову з прем'єром Італії Конте

Сторони обговорили протидію коронавірусу.

Зеленський провів телефонну розмову з прем'єром Італії Конте
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте і висловив солідарність з італійським народом, який проходить через складні випробування через пандемію коронавірусу.

Конте подякував за допомогу, зокрема відряджання бригади лікарів і засобів дезінфекції. Про це повідомили в пресслужбі Офісу Президента.

"Радий, що наші медики рятують життя італійців пліч-о-пліч з італійськими колегами. Сподіваюся, це допоможе Італії наблизити перемогу над пандемією", – зазначив Зеленський.

Він висловив переконання, що спільні зусилля українських і італійських лікарів у боротьбі з пандемією стануть прикладом двостороннього співробітництва та подолання спільних викликів. Зеленський зазначив, що досвід українських медиків в Італії щодо лікування COVID-19 цінний для України.

Нагадаємо, Україна відправила до Італії 20 лікарів, які протягом двох тижнів будуть допомагати боротися з коронавірусом. Італія залишається лідером за смертністю від коронавірусу серед усіх країн світу – на 10 квітня від CIVID-19 там померло понад 18 000 людей. Загальна кількість хворих – 143 626, видужали – 28 470.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram