ГоловнаПолітика

Топменеджера Ukrlandfarming призначено міністром економіки

Ігор Петрашко пообіцяв підтримку вітчизняним виробникам.

Топменеджера Ukrlandfarming призначено міністром економіки
Фото: Рада ТВ

Верховна Рада на позачерговому засіданні у вівторок призначила міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. Цю посаду обійняв заступник генерального директора агрохолдингу Ukrlandfarming Ігор Петрашко.

За відповідний проєкт постанови №3226 проголосували 243 депутати. Кандидатуру Петрашка підтримали 217 депутатів від "Слуги народу", 13 від "Довіри", 7 від "За майбутнє" і 6 позафракційних. Опозиційні фракції "Європейська Солідарність" і ОПЗЖ голосували "проти", решта утрималися.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, представляючи нового міністра, розповів, що Петрашко має "потужний менеджерський досвід", оскільки останні сім років керував великою компанією з 30 тисячами співробітників. "Вважаю його одним із найкращих економістів України, який допоможе нам рухатися вперед, особливо напередодні економічної кризи", - сказав Шмигаль.

Петрашко під час виступу погодився з прем'єр-міністром, що Україна і весь світ стоїть на порозі економічної кризи через пандемію коронавірусу.

"Ми очікуємо, що і Євросоюз, і США, і Україна постраждають передусім у виробництві. Тому, з огляду на це, я бачу пріоритетними два напрями. Перший - підтримати і збалансувати українського виробника, коли ринки будуть закриватися, ринки Євросоюзу будуть вводити протекціоністські заходи. Важливо допомогти бізнесам зберегти виробництво, зберегти робочі місця, зберегти зарплату. Друге - створити фундаментальні умови, щоб український бізнес в Україні почувався добре", - сказав він.

Міністр пообіцяв продовжити політику дерегуляції та зниження адміністративного тиску на бізнес.

Ігор Ростиславович Петрашко закінчив Львівський національний політехнічний університет, має ступінь бакалавра бізнес-адміністрування, в 2001 році отримав диплом MBA - бізнес-школи при університеті Вандербільта.

З 2002-го по 2004 рік Петрашко був старшим консультантом постачальника послуг у сфері інтернет-пошуку для компаній промислового та науково-технічного сектора компанії GlobalSpec.

У 2004-2007 роках працював у московському, а пізніше в київському представництві аудиторської компанії Ernst & Young, де керував групою з надання консультаційних послуг із супроводу транзакцій і був партнером.

З 2007-го по 2013 рік працював в інвестиційній компанії "Трійка Діалог Україна", де очолював інвестиційно-банківське управління і був керуючим директором, а потім став головою департаменту корпоративного бізнесу в "Сбербанку" Росії.

З квітня 2013 року працював в Ukrlandfarming.

Дружина Петрашка - громадянка Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram