ГоловнаПолітика

Рада призначила міністром закордонних справ Дмитра Кулебу

Віцепрем'єр в уряді Гончарука перейшов на іншу посаду.

Верховна Рада призначила міністром закордонних справ Дмитра Кулебу.

Його кандидатуру, яку запропонував президент Володимир Зеленський, підтримали 288 народних депутатів.

Дмитро Кулеба на засіданні кабміну, 11 вересня 2019
Фото: kmu.gov.ua
Дмитро Кулеба на засіданні кабміну, 11 вересня 2019

Кулебі 38 років, народився в Сумах. Випускник Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка, спеціальність - міжнародне право. У 2003 році Кулеба став аташе Служби головного юридичного радника МЗС України, був третім секретарем управління юридичного забезпечення. З 2005 по 2009 роки був секретарем постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні.

У 2010-2012 роках Дмитро Кулеба працював начальником відділу департаменту секретаріату МЗС. У 2013 році був радником віцепрем'єр-міністра Костянтина Грищенка з гуманітарних питань. Також у 2013 році Кулеба очолив Фонд культурної дипломатії "UART".

З червня 2014 року Кулеба обіймав посаду посла з особливих доручень з питань стратегічних комунікацій, де відповідав за створення стратегічних комунікацій МЗС України. У квітні 2016 року Дмитро Кулеба був призначений постійним представником України в Раді Європи. З серпня 2019 року Дмитро Кулеба - віцепрем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції в кабінеті Олексія Гончарука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram