ГоловнаПолітика

Ведучий шоу на італійському каналі перепросив, що назвав Україну "Малою Росією"

"Це була прикра ненавмисна помилка. Україна - це прекрасна країна".

Ведучий шоу на італійському каналі перепросив, що назвав Україну "Малою Росією"
Флавио Инсинна
Фото: скрин видео

Ведучий популярного італійського шоу L'eredita ("Спадщина") на телеканалі RAI Флавіо Лоренцо Інсінна публічно вибачився за те, що назвав Україну "Малою Росією".

Про це повідомляє посольство України в Італії.

"Сьогодні в прямому ефірі на телеканалі "RAI-1", після консультацій Посольства з керівництвом телевізійної компанії, Ф. Інсінна публічно визнав некоректність вживання словосполучення "Мала Росія", - йдеться в повідомленні на сторінці посольства у фейсбуці.

"Шановний пане посол, я ознайомився з вашим листом, в якому було зазначено про сприйняття вживання "Мала Росія" щодо України як образи. У зв'язку з цим хотів би підкреслити, що це була прикра ненавмисна помилка. Україна - це прекрасна країна, і я хотів би передати привіт послу і всьому чудовому народу України", - сказав Флавіо Інсінна.

Раніше українське посольство в Італії оприлюднило листа до телеканалу, в ефірі якого Україну назвали "Малою Росією". У листі українські дипломати пояснили походження назви "Малоросія" і відзначили, що його вживання для України є неприпустимим, особливо в контексті війни з Росією і окупації територій.

Нагадаємо, у фіналі гри, яка відбулася 26 січня на телеканалі RAI, Україну назвали "Малою Росією". Це прозвучало в передачі, в якій учаснику по черзі показують п'ять пар слів, з яких потрібно вгадати правильне - те, яке вписується в смисловий ряд зі словами з інших пар.

Як виявилося, на думку авторів програми, гравець повинен був написати слово "маленький". "Маленька Росія - друга назва України", - заявив ведучий передачі Флавіо Інсінна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram