ГоловнаПолітика

Венедіктова подасть у суд на журналістів "УП" за поширення недостовірної інформації

Голова ДБР заперечує вплив свого чоловіка на кадрову політику.

Венедіктова подасть у суд на журналістів "УП" за поширення недостовірної інформації
Фото: facebook/Слуга Народу

Виконувачка обов'язків директора ДБР Ірина Венедиктова має намір подати в суд на журналістів "Української правди" у зв'язку з поширенням, за її словами, недостовірної інформації про її сім'ю, зокрема про те, що чоловік Венедіктової впливає на кадрову політику в ДБР.

Про це Венедіктова повідомила агентству "Українські новини".

"Неправдива і нічим не підкріплена інформація, спрямована на дискредитацію мене і бюро. Буде позов до суду", - сказала Венедіктова.

За словами голови ДБР, її чоловік ніяк не впливає на кадрову політику бюро і навіть не знайомий з Русланом Бірюковим, який, за даними ЗМІ, завдяки йому був призначений радником Венедіктової.

Нагадаємо, за останні дні було кілька скандалів із кадровими призначеннями в ДБР.

28 січня, згідно із заявою ДБР, на сайті видання "Українська правда" з'явилася стаття "Чоловік Венедіктової впливає на політику ДБР і проводить співбесіди - джерело". Після цього матеріалу ДБР вимагало в журналістів спростування цієї інформації.

20 січня на сайті ДБР опублікували імена заступників Венедіктової. Її першим заступником у ДБР став Олександр Бабіков, який був адвокатом президента-втікача Віктора Януковича. 28 січня Бабіков заявив, що не представляв інтересів Януковича, а як співробітник адвокатського об'єднання Aver Lex лише підписував технічні документи. Однак заяву заступника голови ДБР про те, що він не був адвокатом Януковича, спростували документами.

Окрім того, журналісти bihus.info з'ясували, що Олександр Соколов, який також виграв конкурс на посаду заступника директора ДБР, пов'язаний з його головою Іриною Венедіктовою через свою дружину Ганну Соколову.

Венедіктова офіційно була радницею підприємства, від якого отримувала дохід Соколова. Журналісти припустили, що конкурс на заступників голови ДБР було проведено так, що його переможцями стали визначені особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram