ГоловнаПолітика

Арахамія про заяву Гончарука: "До чого тут Конституція?"

"Ми - партія президента і підтримуємо рішення президента в цьому питанні".

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає нормальним, що прем'єр-міністр Олексій Гончарук подав заяву про відставку президентові, а не Верховній Раді, як це передбачено законодавством.

"Це про відносини президента і прем'єра, і ми поки що стоїмо "в сторонці" від цього процесу", - сказав Арахамія журналістам у кулуарах парламенту.

Він додав, що хоч Україна і парламентсько-президентська республіка, втім парламент контролюється партією президента.

"Є президент, у нього є питання з прем'єром, і ми будемо підтримувати - як монобільшість і як представники партії президента - позицію президента в цьому питанні", - сказав голова фракції.

Зауваження про те, що Конституція цього не передбачає, Арахамія відкинув.

"До чого тут Конституція? Я кажу як голова фракції: ми - партія президента і підтримуємо рішення президента в цьому питанні", - сказав він.

Нагадаємо, 17 січня 2020 року прем'єр-міністр Олексій Гончарук оголосив про те, що написав заяву про відставку у зв'язку з публікацією аудіозаписів, де він говорить, що президент Володимир Зеленський погано розбирається в економіці.

Прохання про відставку він передав Офісу президента.

Згідно зі статтею 115 Конституції України, прем'єр-міністр має право заявити про відставку, але перед Верховною Радою, а не президентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram