ГоловнаПолітика

У мережу злили запис прослуховування Гончарука (оновлено)

Прем'єр заявив, що у Зеленського примітивне розуміння економічних процесів, і визнав себе повним профаном в економіці.

У мережу злили запис прослуховування Гончарука (оновлено)
Фото: facebook.com/PMHoncharuk/

У мережі опублікували запис наради у прем'єр-міністра Олексія Гончарука, на якому лунають голоси, схожі на прем'єр-міністра Олексія Гончарука, міністра фінансів Оксани Маркарової і заступника голови НБУ Катерини Рожкової.

Аудіозапис розміщено в YouTube-каналі, створеному 15 січня.

"Історія, як Олексій Гончарук, Оксана Маркарова, Яків Смолій, Катерина Рожкова, Юлія Ковалів збиралися на нараду до "тупого президента" Зеленського", - йдеться в підписі до ролика.

На одному із засідань Кабміну наприкінці минулого року (озвучується дата 16 грудня), де були прем'єр-міністр Олексій Гончарук, голова Мінфіну Оксана Маркарова, голова НБУ Яків Смолій і його заступниця Катерина Рожкова, а також заступниця голови ОП Юлія Ковалів, нібито розробляли пояснення для президента про причини зміцнення курсу гривні.

Учасники наради розмовляють російською. Голос, схожий на голос Гончарука, просить допомогти йому пояснити президенту на запланованій нараді з питань економічної політики, що відбувається з курсом, за рахунок чого він зміцнюється і чи є в бюджеті дірка в 50 млрд.

"Ну і починає мені говорити: Олексію, я приїжджаю в обмінник. Що ж це таке? Хлопці, питання очікуване. Вони кажуть: у нас нелегко. Ба більше, на середу президент просить нараду з питань економічної політики. Поясніть мені: якщо ми курс зміцнюємо... Добре. Поясніть мені - за рахунок чого. Відповідь на питання у нього говорить: "Усі барани". Найкраща комісія в місті, якось так. Сидять, працюють, і значить, є там розуміння, що все добре. Може комісія зібратися. Вона дуже сприятлива. Він каже: "Льошо, перестань мені морочити голову". Можете мені нормально пояснити: у нас дірка в бюджеті 50 мільярдів? І як. Буде у нас ще 100 мільярдів діра в бюджеті", - розповідає голос, який приписують Гончаруку.

"У Зеленського дуже примітивне, в сенсі - просте, розуміння економічних процесів. Він розуміє: є платіжний баланс, він сильно змінюється, а гривня сильно зміцнилася. Аномально. Він шукає відповідь на це питання", - говорить нібито Гончарук.

Також він підкреслює, що президенту потрібно показати, що ресурси стали дешевшими, і визнає, що сам є повним профаном в економіці.

Оновлення. Заступниця голови офісу президента Юлія Ковалів заперечує свою участь у нараді за участю прем'єр-міністра Олексія Гончарука, нібито аудіозапис якої поширюють в інтернеті.

"Я там не була", - сказала Ковалів Українським Новинам.

Незабаром у мережі з'явилася друга частина прослуховування. На запису в обговоренні, окрім перерахованих у першій частині, нібито беруть участь також міністр Тимофій Милованов і заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.

Невдовзі після оприлюднення нібито прослуховування засідання Кабміну з'явилася інформація про відставку прем'єр-міністра. У Кабміні спростували чутки про відставку Гончарука. Джерела LB.ua у фракції партії "Слуга народу" вважають оприлюднення записів провокацією групи Коломойського проти Гончарука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram