ГоловнаПолітика

Кабмін створив два нові урядові комітети

Це комітет з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та комітет з питань формування держполітики.

Кабмін створив два нові урядові комітети
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів України створив два нові урядові комітети.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до постанови №1152 від 11 грудня 2019 року, створено урядовий комітет з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, міжнародної співпраці, безпеки, оборони та регіонального розвитку, а також урядовий комітет з питань формування державної політики.

Зазначається, що головою комітету з питань європейської та євроатлантичної інтеграції є віцепрем'єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції, а заступниками голови - міністр оборони і міністр розвитку громад і територій. Також до складу входить міністр закордонних справ і низка заступників інших міністерств.

Співголовами комітету з питань формування державної політики є міністр Кабміну, міністр юстиції, міністр фінансів, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Також до складу входять віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації, міністр внутрішніх справ, міністр енергетики та захисту навколишнього середовища, міністр інфраструктури, міністр культури, молоді та спорту, міністр освіти і науки, міністр охорони здоров'я, міністр соціальної політики, міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб і низка заступників міністрів.

Нагадаємо, у 2018 році Кабмін скоротив Комітет з призначень до восьми осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram