ГоловнаПолітика

Поліція: Аміну Окуєву, директора Caparol і начреклами Київського метрополітену вбила одна і та сама банда

Слідство вивчає діяльність цієї групи не тільки в Україні, а й за кордоном.

Поліція: Аміну Окуєву, директора Caparol і начреклами Київського метрополітену вбила одна і та сама банда
Фото: inforesist.org

Національна поліція вважає, що вбивці Аміни Окуєвої вчинили ще мінімум два замовні вбивства - директора Caparol Павла Зможного (вересень 2016 року) і начальника відділу реклами КП "Київський метрополітен" Павла Миленького (січень 2019 року).

Про це на брифінгу в понеділок розповів начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

"Зачіпки по цій групі дало нам убивство пана Миленького, директора відділу реклами метрополітену, в січні 2019 року. Тоді ми вийшли на певну групу осіб, які обґрунтовано підозрювалися в скоєнні вбивства. Ба більше, аналізуючи попередні злочини, ми прийшли до висновку, що зазначені особи обґрунтовано підозрюються у вбивстві пана Зможного в селі Крушинка Васильківського району", - розповів поліцейський.

Він нагадав, що підозрюваних тоді затримали, заарештували, але пізніше вони вийшли на волю.

Проте це затримання дозволило отримати зразки ДНК фігурантів.

"Затримання дало нам можливість отримати біологічні зразки, направити фахівцям і, врешті-решт, отримати висновок, що біологічні зразки одного з лідерів цієї групи є на автоматі, вилученому 2017 року", - розповів Нєбитов.

Поки що затримано лише одного чоловіка, інших перевіряють на причетність.

"Слідство вивчає діяльність цієї групи не тільки в Україні, а й за кордоном, в тому числі в країнах Євросоюзу", - сказав поліцейський.

Нагадаємо, 30 жовтня 2017 року близько 20:00 невідомі особи на автодорозі поблизу залізничної станції "Глеваха" Київської області розстріляли автомобіль, у якому перебували Аміна Окуєва і Адам Осмаєв.

Окуєва загинула, Осмаєв отримав поранення ноги.

Аміна Окуєва - уродженка Одеси, воювала на Донбасі проти підтримуваних Росією бойовиків. Брала участь у створенні батальйону імені Джохара Дудаєва, яким командував її чоловік Адам Осмаєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram