ГоловнаПолітика

У міграційній службі дозволять громадянам мати два паспорти про громадянство

Однак "єдине громадянство" залишиться в Конституції України.

У міграційній службі дозволять громадянам мати два паспорти про громадянство
Фото: Владислав Мусиенко

У Державній міграційній службі дозволять громадянам мати два паспорти, проте "єдине громадянство" залишиться в Конституції України. Про це розповів голова ДМС Максим Соколюк в інтерв'ю "Європейській правді".

"Конституційна норма про «єдине громадянство» збережеться: вона означає, що ми і далі будемо сприймати людей як громадян тільки України, незважаючи на те, чи мають вони також паспорт іншої держави. А зміна буде в тому, що ми не будемо вимагати виходу з іншого громадянства для отримання українського паспорта", - зазначив Соколюк.

Він також уточнив, що стосовно країн міграційного ризику будуть чинними певні обмеження. Зокрема, це стосується РФ.

Соколюк уточнив, що подвійне громадянство - це певною мірою програма імміграції в Україну, оскільки ми втрачаємо населення. Однак гасел "приїжджайте в Україну" недостатньо. Для цього потрібна окрема економічна програма, яка заохочувала б іммігрантів це зробити.

Нагадаємо, 13 грудня президент Володимир Зеленський подав законопроєкт, який передбачає спрощене отримання громадянства деяким категоріям іноземців. Зокрема, проєкт пропонує спрощене громадянство для росіян, переслідуваних в РФ, або тих, хто воював на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram