ГоловнаПолітика

ДБР провело обшуки в екснардепа Микитася у справі про відмивання грошей

Колишньому депутату загрожує третя підозра.

ДБР провело обшуки в екснардепа Микитася у справі про відмивання грошей

Державне бюро розслідувань 11 грудня провело обшуки в будинку колишнього народного депутата Максима Микитася.

Про це повідомила пресслужба Генпрокуратури.

"Прокурори Генеральної прокуратури спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань 11 грудня 2019 року провели обшук за місцем проживання одного з колишніх народних депутатів України в передмісті Києва. Встановлено, що цей народний депутат, можливо, вчинив дії, спрямовані на легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом у розмірі понад 200 млн грн", - заявили в ГПУ.

За даними ДБР, у 2016 році народний депутат 8-го скликання підробив договір купівлі-продажу цінних паперів і корпоративних прав з громадянами, відобразивши отриманий дохід у декларації.

Слідство встановило, що в уявних підписантів не було таких великих доходів, а один із них узагалі помер на той час. Договори з ними не були зареєстровані належним чином, що підтверджує висновки слідства.

Досудове розслідування ведеться за ч. 1 ст. 209 (відмивання грошей) і ч. 1 ст. 358 (підробка документів) Кримінального кодексу.

Прізвища депутата ГПУ і ДБР не вказують, але з обставин справи стає зрозуміло, що мова про Микитася. В декларації за 2016 рік він вказав 152,4 млн гривень доходу за відчуження цінних паперів і корпоративних прав від Володимира Ярошенка і 60,5 млн гривень - від Артема Хижуна. За даними, оприлюдненими в судовому реєстрі, обидва вже померли, причому Хижун - ще в 2015 році.

Нагадаємо, що в Микитася вже є дві підозри: ч.1 ст. 296 за хуліганські дії в селищі Любеч і ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 за махінації з нерухомістю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram