ГоловнаПолітика

Терористи "ДНР" вирішили зробити російську мову єдиною "державною"

Окупанти не заборонятимуть громадянам використовувати українську мову в приватному спілкуванні.

Терористи "ДНР" вирішили зробити російську мову єдиною "державною"
Фото: EPA/UPG

Терористи так званої "ДНР" вирішили зробити російську мову єдиною "державною", нібито через "тісні інтеграційні процеси з Росією". Про це пише "РБК-Україна" з посиланням на сепаратистські ЗМІ.

Ватажок "ДНР" запропонував внести зміни в "Конституцію ДНР", щоб позбавити українську мову статусу державної і зробити російську єдиною "офіційною мовою".

"Глава ДНР Денис Пушилін пропонує внести зміни у статтю 10 Конституції "Донецької народної республіки", визначивши статус російської мови як єдиної державної в республіці. Ця необхідність обумовлена інтенсивним інтеграційним процесом "ДНР" із Російською Федерацією", - заявлено в повідомленні.

Також Пушилін запропонував "парламенту" бойовиків збереження норми про обов'язкове вивчення російської мови як "державної".

При цьому українська мова буде викладатися з урахуванням побажань батьків і можливостей освітньої організації. Місцева терористична влада також заявила, що не заборонятиме громадянам використовувати українську мову в приватному спілкуванні.

Нагадаємо, 29 жовтня окупанти окремих районів Донецької області прийняли "закон" про кордон, у якому претендують на весь регіон у межах 2014 року.

9 грудня в Парижі відбудеться саміт лідерів нормандської четвірки, на якому Росія спробує змусити Україну піти на прямі переговори з бойовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram