ГоловнаПолітика

Гончарук заявив про тотальну відсутність корупції на топрівні

За його словами, зовсім скоро корупції не буде на всіх рівнях.

Гончарук заявив про тотальну відсутність корупції на топрівні
Фото: Алексей Гончарук\ФБ

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук вважає, що на цей момент в Україні абсолютно немає корупції на вищому рівні. Про це прем'єр написав у своєму фейсбуці за результатами участі в першому Інвестиційному саміті ЄБРР для країн-членів Східного партнерства в Лондоні.

"Сьогодні в Україні абсолютно немає корупції на топрівні. Зовсім скоро, впевнений, корупції не буде на всіх рівнях. У нас сьогодні хороші макроекономічні показники, зменшується рівень інфляції, з кожним роком поліпшуються показники в рейтингах авторитетних міжнародних агентств", - зазначив Гончарук.

Прем'єр також підкреслив, що приватизація - це вже не проблема України, а можливість, яку уряд буде використовувати.

"До кінця року ми направимо на малу приватизацію 500 держпідприємств. Цього тижня ми вже передали більш ніж 330 об'єктів на приватизацію. Це рекордна кількість за час незалежності України! А вже на початку грудня ми представляємо інвесторам у Лондоні перший список підприємств у рамках "Road Show", - додав прем'єр.

За його словами, в 2020 році уряд почне велику приватизацію. Він упевнений, що в цьому напрямку у держави буде багато хороших інвестиційних історій. Гончарук навів як приклад приватизацію державного "Центренерго".

Коментуючи питання концесії, Гончарук підкреслив, що уряд серйозно налаштований на державно-приватне партнерство.

"Два пілотні проєкти - морські порти "Ольвія" і "Херсон" уже на прозорих конкурсах. Зараз готуємо ще 10 державних активів на концесію", - написав Гончарук.

Нагадаємо, під час свого виступу на цьому ж саміті Гончарук запевнив, що завадить поверненню ПриватБанку Ігорю Коломойському. Прем'єр заявив, що в Кабміні "готові до будь-якого розвитку подій" у судових розглядах з Коломойським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram