ГоловнаПолітика

Юзик визнав автентичність запису його розмови з начальником поліції Кривого Рогу

"Ніяких погроз про залучення інших силових органів не було".

Юзик визнав автентичність запису його розмови з начальником поліції Кривого Рогу
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Юрій Корявченков (Юзик) визнав автентичність запису, на якому він "проводить співбесіду" начальника поліції Кривого Рогу Сергія Лукашова.

У коментарі НВ він сказав, що зустріч за участю голови Криворізького главку і депутатів "Слуги народу" відбулася у вересні.

"Ми сказали: дуже переживаємо за Кривий Ріг. На нас велика відповідальність. Хочемо, щоб усе було згідно з законом: почалася боротьба з наркоторгівлею, з незаконними ігровими залами, а також з незаконними пунктами прийому металу. Щоб усі правоохоронні органи працювали разом. Ось і все", - заявив Корявченков.

Депутат наполягає, що не впливав на призначення посадових осіб до правоохоронних органів Кривого Рогу.

"Нікого ми не призначали і не затверджували. Ми як депутати не маємо такого права. Кандидатура Лукашова з'явилася по лінії Міністерства внутрішніх справ, а саме обласного начальника УВС", - сказав Корявченков.

Також депутат прокоментував погрози про відкриття кримінальних проваджень стосовно противників нової влади, які нібито прозвучали на запису.

"Ніяких погроз щодо залучення інших силових органів не було. Я сказав: якщо не буде дій відповідно до закону, то діяти можуть інші органи", - сказав він. Відповідаючи на запитання, чи можна це розцінювати, як попередження керівництву поліції, Корявченков сказав: "Ні, я нікого не попереджав".

На публічній сторінці Корявченкова у фейсбуці (лідер "Слуги народу" Корнієнко в ефірі телеканалу "НАШ" підтвердив, що це сторінка Корявченкова) йдеться, що скандал навколо цієї розмови надуманий.

"Скандал у чому? Депутати, яким довіряють 63% нашого міста, обговорюють перезапуск системи. Говорять про те, що люди не довіряють поліції і прокуратурі. Що ці органи влади повинні працювати разом і допомагати один одному у винищуванні наркоманії, незаконних ігрових залів, порностудій, припиненні незаконних операцій з брухтом і припиненні всіх корупційних схем у нашому місті", - сказав він.

Нагадаємо, що скандал навколо Корявченкова виник з подачі виключеного з фракції "Слуга народу" депутата Антона Полякова. Він виклав у мережу запис, на якому Юзик "вчить" начальника поліції. На запису звучать фрази на кшталт "Роби це по моїй команді", "Хто з прокурорських буде заважати, Труба буде вносити щодо них".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram