ГоловнаПолітика

Смолій розповів послу США про спроби "колишніх власників банків" підірвати співпрацю з МВФ

"Програма з МВФ - це не тільки гроші. Це якір для реформ в Україні".

Смолій розповів послу США про спроби "колишніх власників банків" підірвати співпрацю з МВФ
Фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine

Голова Національного банку Яків Смолій та його заступники Катерина Рожкова і Дмитро Сологуб у вівторок зустрілися з тимчасовим повіреним у справах США Вільямом Тейлором.

Пресслужба Нацбанку повідомила, що члени правління НБУ розповіли Тейлору про роботу з урядом, спрямовану на забезпечення зростання економіки, і торкнулися теми судових процесів проти колишніх власників збанкрутілих банків.

"Як зазначив Яків Смолій, очевидні спроби зацікавлених осіб, ймовірно, з числа колишніх власників банків, унеможливити співпрацю з МВФ через інформаційні атаки і судові рішення, метою яких є дискредитація НБУ і реформ у фінансовому секторі", - йдеться в повідомленні.

Водночас глава НБУ зазначив, що попри стійке поліпшення макроекономічної ситуації в Україні, продовження співпраці з МВФ є одним із першочергових завдань української влади.

"Програма з МВФ - це не тільки гроші. Головне, що це - якір для реформ в Україні, які нам вкрай необхідні для сталого економічного зростання", - сказав він.

Нагадаємо, що колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський минулого тижня в інтерв'ю The New York Times заявив, що Україна могла б замінити гроші МВФ фінансуванням з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram