ГоловнаПолітика

У справі Насірова зачитали обвинувальний акт за одне засідання

Затягнути процес у ВАКС у захисту наразі не вдалося.

У справі Насірова зачитали обвинувальний акт за одне засідання
Фото: Макс Требухов

Вищий антикорупційний суд у вівторок провів перше повноцінне засідання у справі ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Як повідомляє пресслужба антикорупційної прокуратури, на ньому зачитали обвинувальний акт. Також обидві сторони встигли виступити зі вступною промовою, після чого колегія суддів визначила порядок і обсяг дослідження доказів у справі.

Нагадаємо, що з кінця 2017 року Насірова судили в Шевченківському районному суді Києва. Сторона захисту зажадала зачитати всі 774 сторінки обвинувального акта, а засідання проходили вкрай рідко, тому судовий розгляд так і не дійшов до кінця обвинувачення.

У жовтні 2019 року справу передали до нового антикорупційного суду, де зачитали коротку версію обвинувального акта на кілька сторінок.

Колишній глава ДФС звинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки). Разом з ним судять колишнього начальника департаменту погашення зобов'язань ДФС Володимира Новікова.

За даними слідства, у 2015-2016 роках Насіров, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам місцевих органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розтермінування податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram