ГоловнаПолітика

Гонтарева назвала дії НАБУ у справі VAB "терором"

Ексголова Нацбанку вважає, що детективи підозрюють у злочині не тих людей.

Гонтарева назвала дії НАБУ у справі VAB "терором"
Фото: EPA/UPG

Ексголова Нацбанку Валерія Гонтарева прокоментувала затримання високих чиновників НБУ у справі VAB Банку.

Вона назвала дії НАБУ у справі VAB "терором", передає LIGA.net.

"Свавілля і терор міцнішає! Рефінансування VAB банку видавалося під відтік депозитів фізосіб і тільки на видачу сум у межах гарантованої суми ФГВФО. Тож це просто чергова помста!" - заявила Гонтарева.

За словами ексголови НБУ, про затримання, які ввечері 11 листопада провело НАБУ, вона дізналася з преси. Згідно з офіційним повідомленням НАБУ, затримано 7 осіб, серед яких "колишні і чинні посадові особи НБУ, VAB Банку і приватних компаній, пов'язаних з бенефіціарами VAB".

ЗМІ повідомляли, що серед фігурантів - голова правління Райффайзен Банку Аваль Олександр Писарук, який у 2014-2015 роках обіймав посаду першого заступника голови Нацбанку. Підтверджень затримання Писарука поки що немає.

"Знайдіть мої публічні виступи, включаючи останню промову у ВР 15 березня 2018 року, де я завжди говорила про пройдисвіта Бахматюка і його два банки! Замість Бахматюка і менеджменту цих банків НАБУ затримує Писарука - чесну людину і професіонала, справжнього реформатора, який очищав банківську систему", - зазначила Валерія Гонтарева.

Банк аграрного олігарха Олега Бахматюка отримав рефінансування на 1,2 млрд грн, однак вартість наданої застави виявилася значно меншою від цієї суми.

Сам Бахматюк утік з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram