ГоловнаПолітика

У "Слуги народу" є три кандидати на заміну Яременка

"У нас трійка кандидатів потенційних, але я не буду вам їх називати".

У "Слуги народу" є три кандидати на заміну Яременка
Богдан Яременко (справа)
Фото: facebook/Олег Федонюк

У фракції "Слуга народу" у Верховній Раді є три кандидати на посаду голови комітету з міжнародної політики і міжпарламентського співробітництва замість Богдана Яременко.

Про це сказав голова фракції Давид Арахамія після з'їзду "Слуги народу".

"У нас є трійка кандидатів потенційних, але я не буду вам їх називат ", - сказав він. За словами Арахамії, розглядаються тільки кандидати від" Слуги народу ", а не з інших фракцій.

Рішення щодо Яременка буде прийматися на засіданні фракції в понеділок. Воно відбудеться близько 18:30. На думку Арахамії, він повинен піти з посади голови міжнародного комітету, але залишитися його членом, оскільки має великий дипломатичний досвід.

Нагадаємо, 30 жовтня видання "Букви" повідомило, що Яременко (одружений чоловік, у якого є двоє дітей) на пленарному засіданні листувався в онлайн-мережі знайомств і питав у повії про "умови зустрічі". "Букви" опублікували фото листування з текстом: "Місце твоє. Секс захищений, класика і кричав. Анальний - табу. Час - 100 доларів. Дві години - 150. На ніч не залишаюся. Побажання можна".

Яременко спочатку заявив, що спеціально спровокував журналістів, а листування було постановкою. Пізніше, той же ресурс опублікував ще одну переписку нардепа. Він писав дівчатам, що одружений і що він "нова людина в політиці". Після цього Яременко вибачився перед дружиною, дітьми і президентом.

Наступного дня Яременко звинуватив журналістів у "крадіжці особистого листування" і пригрозив судом.

1 листопада Яременко написав заяву без дати про звільнення з посади голови комітету Ради і пообіцяв дати їй хід, якщо рішення про його відставку прийме фракція партії "Слуга народу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram