ГоловнаПолітика

Біля посольства Польщі в Києві влаштували акцію на підтримку затриманого Мазура

Польська влада запевнила, що українця в Росію не видадуть.

Фото: Lb.ua

У Києві біля посольства Польщі влаштували акцію на підтримку затриманого на кордоні Ігоря Мазура (Тополі), одного з лідерів УНА-УНСО і співробітника секретаріату омбудсмена України.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, близько 200 чоловік прийшли до дипломатичного представництва Польщі із закликом якомога швидше відпустити Мазура.

Тим часом заступник спікера польського Сейму Малгожата Госевська закликала українців до спокою - видавати Мазура ніхто не збирається.

"Затримання на польському кордоні Ігоря Мазура є виключно технічним виконанням Польщею міжнародних угод і зобов'язань. Цивільний активіст і ветеран війни на Донбасі, у Грузії та Чечні став жертвою дій східних сусідів. Він був занесений російськими службами до реєстру затримань Інтерполу. Це наочний приклад використання Кремлем інститутів міжнародного права для політичної помсти", - йдеться у фейсбуці віцеспікера.

"Польща зробила те, що мала зробити. Вона затримала людину, яка фігурує в реєстрі. Але - для з'ясування ситуації. Ми вже багато знаємо. І я запевняю вас, що дорога в Росію не є відкритою", - написала Госевська. 

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Нагадаємо, що Мазура затримали за запитом Росії на пункті пропуску Ягодин-Дорогуськ на україно-польському кордоні 9 листопада.

РФ звинувачує українця в тому, що він нібито в 1994-2000 роках брав участь у складі озброєного формування в бойових сутичках з федеральними силами на території Чечні. У результаті загинули й були тяжко травмовані кілька російських військовослужбовців.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram