ГоловнаПолітика

Суд щодо Дубневича перенесли на 2 листопада

Оголошено перерву до 11:30 суботи.

Суд щодо Дубневича перенесли на 2 листопада
Фото: Макс Требухов

Вищий антикорупційний суд продовжить обирати запобіжний захід депутату Ярославу Дубневичу завтра, 2 листопада.

Про це заявила суддя Катерина Широка.

"Оголошується перерва до завтра, до 11:30", - сказала вона.

Після засідання Дубневич заявив, що його справа політично заангажована і він не вважає себе винним.

"У мене відчуття, що слідчий суддя зверне увагу на те, що ціла низка доказів, на які посилається прокуратура, не відповідають дійсності, і ухвалить зважене і законне рішення", - сказав депутат.

Він розраховує, що суд відпустить його на поруки.

Раніше повідомлялося, що обвинувачення просить заарештувати Дубневича із заставою в розмірі 93 млн 196 тис. гривень. Водночас дев'ять народних депутатів з групи "За майбутнє" готові взяти його на поруки.

Нагадаємо, 31 жовтня Рада зняла недоторканність з Дубневича і дала згоду на його затримання і арешт. За зняття недоторканності проголосували 332 депутати за мінімально необхідних 226, за затримання - 241 депутат, за арешт - 229. Всі три рішення підтримали депутати фракцій "Слуга народу"і "Голос". Водночас "СН" дала всього 208 голосів. Фракції "ЄС" та "Батьківщина" голосували лише за зняття недоторканності. Відмовилися знімати недоторканність і дозволяти арешт Дубневича депутати фракцій "За майбутнє" і ОПЗЖ.

Дубневичу інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. За версією слідства, дії депутата спричинили збитки держави у розмірі 93,277 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram