ГоловнаПолітика

Офіс президента зняв відео про поїздку Зеленського в Золоте

Скандал з "Нацкорпусом" виник після вимоги вивезти зброю з міста.

Офіс президента зняв 24-хвилинне відео про поїздку президента Володимира Зеленського в Золоте на лінії зіткнення.

Велику частину ролика присвячено його спілкуванню з місцевими мешканцями. Але показано також і скандальну розмову з представниками "Національного корпусу", які оселилися в одному з будинків міста.

З відео стає зрозуміло, що Зеленський обговорював з ними потребу розведення сил у Золотому, а останнього моменту вирішив повернутися і вимагати вивезти зброю, що є в будинку.

"Я говорю вам по-людськи й маю на це всі законні права. Пацани, приберіть зброю. Це серйозні речі пішли, вивезіть зброю", - сказав Зеленський. Після цього представник "Нацкорпусу" Денис Янтар порушив тему про протести своєї партії, що президент сприйняв як "переведення теми".

За словами заступника глави Офісу президента Кирила Тимошенка, "зброю - якої вчора нібито не було - сьогодні вилучили співробітники МВС" і вивезли із Золотого.  

На відео також є заява одного з військових, що саме Золоте під розведення сил не потрапляє: "Це називають розведенням у Золотому, але фактично населений пункт Золоте під розведення не потрапляє. Жодна вулиця. Потрапляє в Катеринівці, фактично там на ділянці розведення проживає чоловік 150".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram