ГоловнаПолітика

Зеленський: будь-яка війна закінчується дипломатією, і в нас так буде

Президент назвав розведення сил кроком на цьому шляху.

Зеленський: будь-яка війна закінчується дипломатією, і в нас так буде
Фото: facebook.com/zelenskiy95

Президент Володимир Зеленський заявив, що розведення сил у Золотому й Петровському потрібне для спроби вирішити конфлікт на Донбасі в дипломатичний спосіб.

Про це він сказав у Золотому, спілкуючись із представниками "Нацкорпусу".

Президент розповів, що приїхав у Золоте після розповідей про катастрофічну ситуацію в цьому населеному пункті.

"Бачив заяви різних людей, як ви говорите, з вашого оточення, чого немає в людей тут, що є, немає хліба, що постійно стріляють і всі люди проти розведення. Я приїхав, побачив, хліб є, є що їсти, постійно не стріляють на ділянці розведення. Побачив, що люди хочуть розведення", - сказав Зеленський.

Президент вважає, що цей шлях треба хоча б спробувати.

"Ми можемо й не вирішити всієї цієї історії, може бути. Але ми хочемо і хоча б намагаємося це зробити. Питання не в швидкості, оскільки Північна і Південна Корея досі різні країни різного рівня. Але [там] не вбивають людей. Будь-яка війна закінчується дипломатією. Так усюди було й буде у світі. І в нас так буде", - сказав Зеленський.

Він додав, що дипломатичний шлях передбачає спілкування з президентом Росії Володимиром Путіним. "А розведення - умова Мінська, за якої в мене є можливість взагалі з ними говорити", - сказав Зеленський.

Зауваження про те, що розмову з Росією потрібно вести з позиції сили, коли економіка стане сильнішою, Зеленський відкинув.

"Економіка будь-якої країни - дві речі: робочі місця та інвестиції. Країна, у якій війна, - інвестиції нуль. Країна, у якій війна, робочі місця ніколи не додаються, а тільки зменшуються. Знаєш, іноді краще заморозити якийсь рух, щоб вирости, як Південна Корея. Щоб показати економіку. Поки стріляють - економіки не буде", - сказав президент.

Нагадаємо, що під час пресконференції 10 жовтня Зеленський не виключив, що конфлікт на Донбасі може бути заморожений.

Згідно з опитуваннями соціологічної групи "Рейтинг", заморожування конфлікту є серед українців найпопулярнішим варіантом вирішення проблеми на Донбасі.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram