ГоловнаПолітика

Зеленський: у мене вже алергія на слово "капітуляція"

Президент пообіцяв, що не допустить здачі національних інтересів.

Зеленський: у мене вже алергія на слово "капітуляція"
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з військовослужбовцями в Одесі пообіцяв, що не допустить капітуляції.

"Повірте, у мене справді вже алергія на слово "капітуляція". Хочу вчергове всіх запевнити: жодної здачі національних інтересів України не буде. Це не про мене й не про Україну", - сказав глава держави.

При цьому він додав, що не відмовляється від своєї передвиборної обіцянки припинити війну на Донбасі та відновити територіальну цілісність держави.

"На це спрямовано всі мої зусилля 24 години на добу... Донбас - це Україна. І там має панувати мир. Має відбутися повне припинення вогню, повернення всіх наших полонених, виведення іноземних військових формувань, встановлення контролю над державним кордоном, а місцеві вибори там мають відбутися винятково за українським законодавством під наглядом не кулеметів, а міжнародних спостерігачів", - сказав Зеленський.

Повернення Криму, додав він, стане наступним викликом.

Зеленський наголосив, що для зміцнення позиції України в цих питаннях він потребує "згуртованості та єдності всіх українців".

Нагадаємо, що два тижні поспіль в Україні відбуваються акції під назвою "Ні капітуляції", пов'язані з рішенням України узгодити так звану "формулу Штайнмаєра". Чергову акцію призначено на 14 жовтня, коли відзначається День захисника України.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram