ГоловнаПолітика

СБУ має намір реформувати департамент боротьби з корупцією

СБУ розробила законопроєкт про внесення змін до закону про СБУ.

СБУ має намір реформувати департамент боротьби з корупцією
Фото: censor.net.ua

Служба безпеки України почала процес реформування департаменту боротьби з корупцією й організованою злочинністю, так званий департамент "К". Про це повідомляють у відповіді відомства на запит агентства "Українські новини".

СБУ розробила законопроєкт про внесення змін до закону про СБУ та інших законодавчих актів, які стосуються діяльності служби. Законопроєкт розроблено за участю європейських експертів. Відомство має намір сформувати новий підхід до визначення обсягу відповідальності спецслужби у сферах протидії організованій злочинності та корупції.

Служба безпеки буде перебудовувати роботу відповідних підрозділів від злочинів корупційного характеру на роботу у сфері протидії загрозам національній безпеці.

Після завершення реформування цієї системи відповідні підрозділи СБУ повинні скерувати свої зусилля на отримання актуальної інформації про найбільш небезпечні загрози держбезпеці, які існують або можуть виникнути через явища оргзлочинності та корупції, їх окремі прояви, і на нейтралізацію таких загроз.

Нагадаємо, СБУ передала Нідерландам матеріали кримінальної справи про аварію МН17. Зокрема, кримінальне провадження проти колишнього ватажка "ДНР" Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) і ще трьох бойовиків, підозрюваних у причетності до катастрофи літака Malaysia Airlines.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram