ГоловнаПолітика

Зеленський попросив звільнитися керівників чотирьох західних митниць

Під час наради президент відчитав заступника Закарпатської митниці.

Зеленський попросив звільнитися керівників чотирьох західних митниць
Фото: mukachevo.net

Президент Володимир Зеленський попросив написати заяви на звільнення керівників чотирьох західних митниць. Про це глава держави повідомив в Ужгороді під час робочої поїздки.

Під час наради митників на КПП "Ужгород" Зеленський попросив керівників митниць розповісти, як вони борються з контрабандою. Замість начальника Закарпатської митниці, якого не було на нараді, слово взяв його заступник, якого Зеленський жорстко відчитав.

Як пише Mukachevo.net, під час наради президент закликав керівників Закарпатської, Волинської, Львівської та Чернівецької областей за два дні написати заяви на звільнення самостійно. Інакше він буде вимагати від в.о. голови ДФС Олександра Власова звільнити їх.

Заступник глави Офісу президента Олексій Гончарук під час наради зазначив, що Україна перетворилася на світовий хаб постачання нелегальних сигарет в Європу, які надходять навіть з ОАЕ і Китаю. Крім того, за його словами, на українській митниці процвітає контрабандне ввезення в Україну брендових товарів.

"Головний меседж, з яким команда президента приїхала на кордон:"наверх уже заносити не треба, і перевозити теж не треба". За планами команди президента, боротьба з контрабандою дозволить розрахуватися за міжнародними кредитними зобов'язаннями", - цитує видання Гончарука.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський призначив нового голову Закарпатської області. Ним став мукачівський бізнесмен Ігор Бондаренко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram