ГоловнаПолітика

Профільний комітет Ради не підтримає подання про відставку Луценка

Депутати "не бачать законних підстав" для відставки генпрокурора.

Профільний комітет Ради не підтримає подання про відставку Луценка
Фото: Макс Требухов

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не підтримає звільнення Юрія Луценка з посади генерального прокурора через відсутність законних підстав для цього. Про це сьогодні заявив голова профільного комітету Андрій Кожем'якін, пише УНН.

"Комітет і підкомітет, який сьогодні розглядав подання про звільнення Луценка з посади генпрокурора, категорично проти того, щоб розглядати це подання на засіданні комітету. Він посилається чітко на дві норми, які є в законі про Генеральну прокуратуру, за якими генпрокурор звільняється з посади указом Президента за згодою Верховної Ради у зв'язку з поданням заяви про звільнення - він її не подав - отже, ні. І друге - на підставі подання кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів і Вищої ради правосуддя. Немає висновків - президент не запропонував", - зазначив Кожем'якін.

За його словами, 90% членів комітету не голосуватимуть за подання про звільнення Луценка, яке складено без вказівки причин звільнення генпрокурора.

Нагадаємо, в Адміністрації Президента України наполягають на розгляді цього тижня подань про звільнення Юрія Луценка з посади генерального прокурора і Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ, а також про відстрочку на рік запуску енергетичного ринку.

Раніше Верховна Рада вже відмовилася відправляти Клімкіна у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram