ГоловнаПолітика

Зеленському необхідне коло радників з гострим розумом не з числа друзів і однокласників, - юрист

Олег Березюк вважає, що фахівцям потрібно дати можливість безпосередньо виходити на президента зі своїми пропозиціями.

Зеленському необхідне коло радників з гострим розумом не з числа друзів і однокласників, - юрист
Олег Березюк
Фото: Макс Требухов

Президенту Володимиру Зеленському необхідно створити навколо себе потужний інститут радників. Таку думку висловив Олег Березюк, адвокат, голова об'єднання «Українське юридичне товариство» під час круглого столу в Інституті Горшеніна.

"Якщо Зеленський хоче дійсно реалізувати ту програму, про яку він говорив - зробити Україну квітучою, він повинен зібрати навколо себе людей, які будуть критично мислити і пропонувати креативні ідеї для виходу із ситуації. Взяти, наприклад, досвід Китаю, де інститут радників дуже поширений. Але ці радники повинні бути не з числа друзів чи однокласників, а з числа експертів з досвідом", - висловився Олег Березюк.

Юрист вважає, що фахівцям потрібно дати можливість безпосередньо виходити на президента зі своїми пропозиціями.

"Якщо буде політична воля, ми здатні запропонувати будь-які економічні реформи і спільними зусиллями - політиків, юристів, економістів - зробити так, щоб вони були ефективними", - сказав Олег Березюк.

На його думку, для здійснення економічної реформи в Україні найважливішими пунктами є суспільно-політична стабільність і правова визначеність.

"Економіка розвивається тоді, коли є суспільно-політична стабільність. Тому дуже важливо, щоб між парламентом, Кабміном і президентом була взаємодія. Тоді можна буде розраховувати, що з країни не будуть виїжджати кращі люди, в країну йтимуть інвестиції і не будуть виводитися кошти. Поки суспільно-політичної стабільності не буде - все буде як раніше", - вважає експерт.

"Правова визначеність передбачає ефективну роботу системи правосуддя. А це не тільки суд, а й правоохоронна система, і адвокатура. Ці структури повинні взаємодіяти, і тоді Україна буде ставати правовою державою", - підсумував Олег Березюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram