ГоловнаПолітика

"Голос" почав наздоганяти партії Порошенка і Тимошенко, - опитування "Рейтингу"

Рейтинг "Слуги народу" залишається в районі майже 50%.

"Голос" почав наздоганяти партії Порошенка і Тимошенко, - опитування "Рейтингу"
Фото: kiev.informator.ua

Політична партія "Слуга народу" залишається лідером електоральних уподобань українців. За неї готові проголосувати 47,5% виборців серед тих, хто має намір узяти участь у виборах і визначився із симпатіями.

Про це свідчить соціологічне опитування групи "Рейтинг", проведене 6-9 червня 2019 року. Було опитано 2000 осіб. Помилка репрезентативності дослідження, яке проводили методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face), - не більш ніж 2,2%.

Опитування показало, що долають прохідний бар'єр ще чотири партії: "Опозиційна платформа - За життя" (10,4%) Віктора Медведчука, "Європейська солідарність" Петра Порошенка (7,9%), "Батьківщина" Юлії Тимошенко (7,5%) і партія "Голос" (6,4%) Святослава Вакарчука.

Менше від прохідного бар'єра рейтинг у "Сили і честі" Ігоря Смешка (4,3%), Радикальної партії Олега Ляшка (2,5%), "Громадянської позиції" (2,4%).

Решта партій набирають менш ніж 2%.

Соцопитування проводили в період оголошення списків партій, але воно не враховує останніх передвиборних змін. Наприклад, в опитуванні фігурує "УДАР" Віталія Кличка, який не бере участі у виборах. Також ще не враховано об'єднання партій "Довіряй справам" і "Опозиційний блок".

10,6% виборців можуть проголосувати за партію "Слуга народу", якщо партія, яку вони підтримують зараз, не братиме участі у виборах (так званий "другий вибір"); 7,8% можуть підтримати партію "Батьківщина"; 6,7% - партію "Голос"; 6,6% - партію "Опозиційна платформа - За життя"; 5,7% - партію "Сила і честь"; 3,9% - партію "Громадянська позиція"; 3,1% - партію "Європейська солідарність". Решта партій - менш ніж 3%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram