ГоловнаПолітика

"Слуга народу" отримала 3,5 тис. заявок від охочих балотуватися до Ради від мажоритарки

Протягом перевірки анкет уже 1,3 тис. претендентів отримали відмову.

"Слуга народу" отримала 3,5 тис. заявок від охочих балотуватися до Ради від мажоритарки

Партія "Слуга народу" отримала 3,5 тис. заявок від охочих балотуватися до Верховної Ради від мажоритарних округів. Партія оголосить своїх кандидатів на з'їзді 8 червня. Про це повідомили в прес-службі партії.

"На сайті політичної партії "Слуга народу" завершилася реєстрація охочих балотуватися до Верховної Ради від мажоритарних округів. Вона тривала до 2 червня включно. Свої кандидатури запропонували 3 тис. 544 людини. Усі резюме з матеріалами від претендентів будуть ретельно вивчені і перевірені. І тільки після цього керівництво партії визначить кандидатів, прізвища яких будуть оприлюднені на з'їзді політичної сили 8 червня", - сказано в повідомленні.

Протягом перевірки анкет уже 1,3 тис. претендентів отримали відмову.

"Укрінформ" передає, що голова партії Дмитро Разумков, заявив, що цінності цих людей не збігаються з цінностями партії. За словами голови "Слуги народу", після аналізу відповідних баз і реєстрів, моніторингу соціальних мереж було виявлено, що деякі претенденти або їхні компанії раніше були задіяні в корупційних схемах і скандалах.

У той самий час на сайті партії ще триває набір в команду "Слуги народу" (волонтери штабу, члени комісій або спостерігачі). На цей момент заявки заповнили понад 31 тис. осіб.

Нагадаємо, 3 червня Володимир Зеленський призначив собі прес-секретаря. Цю посаду обійняла 32-річна Юлія Мендель, яка в різний час працювала на телеканалах ICTV, "Еспресо-ТВ" і "Інтері".

За словами прес-секретаря "ЗеКоманди" Ірини Побєдоносцевої, на конкурс представника президента подавалися близько 4 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram