ГоловнаПолітика

Російська компанія "Яндекс" купила права на показ "Слуги народу"

Росіяни зможуть подивитися серіал про Голобородька тільки за гроші.

Російська компанія "Яндекс" купила права на показ "Слуги народу"
Фото: instagram/zelenskiy_official

Російська компанія "Яндекс" купила ексклюзивні права на показ в інтернеті на території Росії серіалу "Слуга народу" з президентом Володимиром Зеленським у головній ролі. Серіал буде доступний передплатникам порталу "Кинопоиск" за 169 рублів на місяць. Про це повідомила російська газета "Ведомости".

"Яндекс" придбав права на показ у міжнародного дистриб'ютора, шведської компанії Eccho rights, контракт набув чинності минулої ночі.

Двома днями раніше серіал було заблоковано на офіційному каналі в YouTube на вимогу правовласника - студії "Квартал-95".

Інформації про те, на яких умовах Eccho Rights розпоряджається правами на серіал, відсутній у відкритих джерелах. У команді Зеленського інформацію про продаж серіалу в Росії наразі не коментували.

Нагадаємо, серіал виробництва компанії Зеленського "Квартал-95" складається з трьох сезонів - усього 51 серія. Прем'єра відбулася в листопаді 2015 року, прем'єра третього сезону відбулася перед президентськими виборами. У центрі серіалу історія про звичайного вчителя історії Василя Голобородька (його і зіграв Зеленський), який на хвилі популярності відеоролика з ним в інтернеті стає президентом України.

Раніше права на трансляцію серіалу купили естонський телеканал ETV+, казахський "31 канал". У 2017 році права на його показ купив Netflix.

Студія "Квартал-95", за даними ЗМІ, продовжує працювати в Росії, хоча Зеленський формально покинув проект - його ім'я виключили зі списку засновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram